Historie

Allerede i 1782 ansøgte Jens Erichsen om opsætning af kro og stald, men fik afslag med den begrundelse at det var tilstrækkeligt med Torup Kro (nedbrændt, ej genopbygget).

Administrationen for Frederiksværk Gods giver i 1810 Færgemand Morten Sørensen lov til at skænke brændevin til rejsende for Kromand Hessners regning (kromanden i Torup).
Restaurant

 

I 1815 får Færgemand Erich Jensen (Jens Erichsens søn), en foreløbig bevilling.

Først d. 30. juli 1822 giver HM Kong Frederik den VI bevilling fil Færgemand Erich Jensen, dog med den klausul, at det kun var for rejsende som på grund af storm eller modvind måtte opholde sig i Lynæs, med fornødent logement samt spise og drikke, og at der ville være forment adgang for sognets bønder eller anden af almuen som ikke var vejfarende.

I dag fremstår Lynæs kro som et moderne hotel med atmosfære fra de gamle dage, et godt køkken, værelser og lokaler der egner sig til enhver festlig anledning.